У Москві ожила іпотека — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Москві ожила іпотека

Нерухомість
489
Іпотечне кредитування в Москві в поточному році вийшло на lокризовий рівень, вважають в департаменті житлової політики Москви. На думку банкірів, це сталося за рахунок попиту на іпотечні кредити, що пожвавився в другому півріччі, і виходу на ринок іпотеки нових гравців. По всій країні іпотечне кредитування може вийти на докризовий рівень до кінця 2011 року, коли знизяться ставки із кредитів і громадяни не будуть боятись брати великі позики.
На перше грудня в Москві було видано 16,3 тис. іпотечних житлових кредитів, тоді як за весь 2008 року 18,6 тис кредитів, свідчать дані департаменту житлової політики і житлового фонду столиці і Федеральної служби державної реєстрації, кадастру і картографії по Москві. Як передає ИТАР-ТАСС, в рамках програми "Соціальна іпотека" в 2010 році зареєстрована видача 3,9 тис кредитів на придбання квартир, що знаходяться у власності міста.
Банкіри в цілому погоджуються з висновками столичного уряду. "дуже ймовірно, що іпотечне кредитування вийшло на докризовий рівень в Москві, - говорить заступник голови правління Инвестторгбанка Віталій Глевич, - Пожвавлення ринку іпотеки спостерігається і в нашому банку, який уклав договір з АИЖК". "У нас кредитний портфель по іпотеці перевищив докризовий рівень і здолав планку у 10 млрд руб. Житлове питання нікуди не поділося, - говорить заступник голови правління банку "Возрождение" Олександр Долгополов. За його словами, багато банків, які в кризу згортали іпотечні програми, в поточному році поверталися на цей ринок. "В другій половині року іпотечне кредитування отримало навіть докризові риси: почалося зниження ставок і лібералізація вимог до позичальників", - зазначає Олександр Долгополов.
На думку члена правління банку "ВТБ24" Дмитра Руденка, по всій країні іпотечне кредитування може вийти на докризовий рівень до кінця 2011 року. "Це станеться із двох причин. Перше, тому що основні гравці, у тому числі і ми, активно знижують ставки, - говорить Дмитро Руденко, - І друге, саме наступного року у громадян може статися психологічний перелом. Зараз більшість людей ще побоюються позичати великі суми, які вони позичали до кризи. Адже криза не так давно пройшла". За його словами, громадяни вже подолали психологічний бар'єр для кредитів готівкою і автокредитів. На думку Віталія Глевича, в 2011 році кількість виданих іпотечних кредитів може перевищити показники 2010 року.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас