Молоко знижує корисні властивості чаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Молоко знижує корисні властивості чаю

42
Німецькі вчені із берлінської лікарні Charite Hospital стверджують, що користь чаю для серцево-судинної системи втрачається при додаванні в нього молока.
До такого висновку фахівці дійшли після проведення лабораторних експериментів на тканинах щурів і дослідження за участю 16 осіб.
Під час випробувань учені під керівництвом професора кардіології Верени Стангл підтвердили, що вживання чорного чаю сприяє підтримці нормального кров'яного тиску і захищає від гіпертонії, передає vrach.tv.
Дослідники пов'язали цей ефект з речовинами, що містяться в чаї, під назвою катехіни. З'ясувалося, що ці компонени сприяють утворенню окислу азоту, що у свою чергу призводить до розширення кровоносних судин. За словами Стангла, при додаванні молока білки-казеїни, що містяться в ньому, знижують концентрацію катехінів в чаї, блокуючи його позитивний ефект на судини.
Між тим, чай із додаванням молока дуже популярний серед жителів європейських країн. За статистикою, 98% британців віддають перевагу саме такому способу заварювання чаю. "Отримані нами результати можуть служити поясненням факту недостатньої ефективності чаю у профілактиці захворювань серця серед жителів Великобританії - адже саме там прийнято пити чай з молоком", - резюмувала Стангл.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас