Fitch провело рейтингові дії з трьох угорських банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch провело рейтингові дії з трьох угорських банків

185
Fitch знизило довготерміновий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) CIB Bank Zrt (далі - "CIB") з рівня "A" до "A-" і рейтинг підтримки OTP Bank Plc (OTPH) з рівня "2" до "3".
Також агентство переглянуло прогноз за рейтингом Kereskedelmi es Hitelbank Zrt (K & H) зі "стабільного" на "негативний" і підтвердило довгочасний РДЕ ВАТ ОТП Банк (Росія) на рівні "BB" з "негативним" прогнозом. Дані рейтингові дії послідували за нещодавнім пониженням довгочасного РДЕ Угорщини в іноземній валюті з рівня "BBB" до "BBB-", говориться в повідомленні міжнародного рейтингового агентства.
Пониження довгочасного РДЕ CIB відображає зниження країнової межі Угорщини з рівня "A" до "A-".
Довгочасний РДЕ CIB на сьогодні стримується межею країни Угорщини. Країнова межа відбиває думку Fitch про трансферний ризик і ризик конвертації і обмежує ступінь, в якому підтримка з боку акціонерів банків може враховуватися в їх довгочасних РДЕ. І CIB, і K & H мають "негативний" прогноз з рейтингів, як і прогноз із суверенного довгочасного РДЕ в іноземній валюті "BBB-".
Зниження рейтингу підтримки OTPH відображає зниження довгочасного РДЕ Угорщини до рівня "BBB-" і відповідно більш низьку здатність держави надавати підтримку банку в разі потреби.
Проте Fitch вважає, що готовність надати підтримку залишається незміненою зважаючи назначимістьі OTPH для угорської банківської системи та його домінуючої частки роздрібних депозитів. OTP, найбільший універсальний банк Угорщини за величиною сукупних активів на кінець 3 кв. 2010 р., має високу сфокусованість на роздрібному бізнесі. Одночасно банк займає майже 25% і 30% внутрішнього ринку за часткою активів і депозитів відповідно.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас