Парламент Молдови обрав тимчасового голову держави — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парламент Молдови обрав тимчасового голову держави

235
Головою парламенту Молдови був обраний глава Демократичної партії (ДПМ) Маріан Лупу, повідомляє ИТАР-ТАСС. До виборів президента він також виконуватиме обов'язки тимчасового глави держави.
Кандидатуру Лупу підтримали 57 з 59 депутатів правлячої коаліції, сформованої представниками Ліберальної, Ліберально-демократичної і Демократичної партій, що створили Альянс за європейську інтеграцію.
42 депутата комуністичної партії свого кандидата, що знаходиться в опозиції, не висували і не взяли участі у голосуванні.
Очікується, що до виборів президента парламент приступить не раніше лютого, після того, як будуть сформовані уряд та інші структури державної влади. Формування кабінету міністрів доручено чинному прем'єр-міністру Владу Філату.
За досягнутою правлячою коаліцією домовленістю, єдиним кандидатом на посаду президента від Альянсу за європейську інтеграцію стане Маріан Лупу. Тим часом, як наголошувалося раніше, для обрання президента правлячої коаліції буде недостатньо простої більшості.
Необхідно буде заручитися голосами 61 депутата при тому, що коаліція має у своєму розпорядженні всього 59 мандатів із 101-го. Решта місць у парламенті дістались комуністам, які вже заявили, що не збираються співпрацювати з опонентами.
Таким чином, Молдова знов може залишитися без президента. Нагадаємо, що останні парламентські вибори, що відбулися 28 листопада, стали вже третіми за останні півтора роки. Два попередні парламенти не змогли обрати главу держави і були ропущені.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас