У 2025 році Індія обжене Китай за чисельністю населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2025 році Індія обжене Китай за чисельністю населення

Казна та Політика
816
За прогнозами американського Бюро перепису населення, в 2025 році Індія стане найбільш населеною країною у світі, випередивши за цим показником Китай. Чисельність населення Індії складе 1 млрд 396 млн осіб.
З 1980 року уряд Китаю заборонив жінкам народжувати більше однієї дитини. Ця політика була спрямована на врегулювання демографічної ситуації в країні, в той час як одна китаянка народжує одну дитину за все життя, індіанка в середньому народжує трьох.
Третьою країною за чисельністю населення так і залишаться США, не втративши при цьому свого благополуччя. Потім йдуть Індонезія, Бразилія, Пакистан, Бангладеш та Нігерія, передає ІА inright.
Серед країн, в яких, навпаки, очікується скорочення чисельності населення - Японія, Росія і Німеччина - тут протягом багатьох років народжуваність була низькою і не забезпечувала природного відтворення населення.
У 2050 році Японія, яка на сьогодні займає десятий рядок у списку найбільш населених країн, переміститься на 20-е місце. А Ефіопія до цього часу стане шостою країною у світі за чисельністю населення. Також істотно збільшиться населення Конго, в якому зараз в середньому народжується п'ятеро дітей в одній сім'ї.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас