64
Смажена риба підвищує ризик виникнення інсульту
Вживання смаженої риби підвищує ризик виникнення інсульту, вважають американські дослідники з університету Алабами.
Вчені провели дослідження, в якому взяли участь більше 21 тис. осіб у віці від 45 років. Фахівці вивчили медичні дані всіх піддослідних осіб і спостерігали за ними протягом п'яти років, передає medicinform.net. Виявилось, що високий вміст кислоти омега-3 в рибі зменшує ризик інсульту, і в одночас смаження риби призводить до втрати натуральних жирних кислот.
Експерти дійшли думки, що вживання смаженої риби два і більше разів на тиждень не приносить користі серцю, а, навпаки, пов'язане із підвищенням ризику інсульту і ранньої смерті від сердечних захворювань.
За матеріалами: Фокус
Поділитися новиною
Також за темою
Оновлено Каталог критично важливих технологій для енергетичного сектору України
Скільки отримують українці в Європі: які умови та ставлення (приклади з життя)
Гетманцев пропонує запровадити військову цензуру всіх видатків бюджету
Рік великої приватизації: що продали та скільки заробила Україна
Фон дер Ляєн представила 19-й пакет санкцій проти росії
Міністр фінансів допустив нове збільшення бюджету для сектору оборони