Хакери викрали у Honda особисті дані майже 5 млн покупців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хакери викрали у Honda особисті дані майже 5 млн покупців

Кримінал
208
У США комп'ютерні зломщики отримали доступ до особистих даних 2,2 млн. покупців автомобілів Honda. Також хакери отримали список адрес електронної пошти 2,7 млн. клієнтів преміального підрозділу Honda - компанії Acura
Викрадена інформація містить імена власників, ідентифікаційні номери машин, а також логіни і паролі для входу на створений японським автовиробником сайт Owner Link, передає lenta.ru.
Представники автовиробника вже розіслали всім клієнтам електронні листи, в яких автовласників просять зайти на спеціально створений з цієї нагоди сайт із поясненням ситуації, що склалася. Користувачам рекомендується змінити єдиний пароль, який діє для особистих записів на всіх сайтах компанії, а також нагадують, що Honda ніколи не просить по електронній пошті номери кредитних карт і соціального страхування своїх клієнтів.
Головний технологічний консультант північноамериканської компанії Sophos вважає, що зловмисники можуть використовувати отримані дані, аби увійти у довіру до клієнтів японської марки. Наприклад, автомобіліст, що одержав лист з ідентифікаційним номером своєї машини, може повірити у його зміст і відкрити прикріплений файл зі шкідливим програмним забезпеченням.
Особисті дані клієнтів потрапили до зловмисників із провини одного з партнерів японського виробника, повідомляє із посиланням на інформацію, що міститься в розісланих постраждалим клієнтам листах, видання Zdnetasia.com. Назву цієї компанії представники Honda не розкривають.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас