Януковичу згадали 3600 Фольксвагенів, ввезених без мита — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Януковичу згадали 3600 Фольксвагенів, ввезених без мита

Кримінал
802
Член фракції "БЮТ-Батьківщина" Віктор Швець направив депутатське звернення до Генеральної прокуратури України з проханням перевірити законність закупівлі 3600 спеціальних автомобілів для потреб Міністерства внутрішніх справ урядом Віктора Януковича в 2004 році. Як повідомили в прес-службі БЮТ, народний депутат нагадує, що дані автомобілі були куплені згідно з постановою Кабінету міністрів України від 3 квітня 2004 року № 210.
"Насправді, за завищеною ціною були куплені автомобілі "Фольксваген Фаетон" і "Фольксваген Туарег", які не були оснащені спеціальним устаткуванням, що давало б підстави вважати ці автомобілі спеціальними, і у зв'язку з цим їх придбання було б обумовлене потребами Міністерства внутрішніх справ України", - зазначає у своєму зверненні В.Швець.
За його словами, вказані VIP-автомобілі були ввезені на митну територію України без сплати податків і зборів. Крім того, за інформацією В.Швеця, на період закупівлі автомобілів МВС було повністю забезпечено необхідними транспортними засобами.
"За таких обставин безкоштовне ввезення до України престижних VIP-автомобілів і в такому обсязі не було і не могло бути викликане потребами Міністерства внутрішніх справ. Цілком очевидно, що завищена вартість автомобілів і їх безкоштовне ввезення до України не могло не спричинити збитків державному бюджету України", - зазначає народний депутат.
Крім того, на його думку, придбання в таких умовах владою величезної кількості VIP-автомобілів, нібито для потреб Міністерства внутрішніх справ "не могло бути випадковістю, а було викликане потребою лояльного відношення працівників правоохоронних органів до влади і її керівників". "Зокрема, до Віктора Януковича, який тоді обіймав посаду прем'єр-міністра України і був кандидатом в президенти України на президентських виборах 2004 року", - звертає увагу у своєму зверненні В.Швець.
"У зв'язку з цим прошу провести ретельну перевірку законності прийняття Кабінетом міністрів України постанови № 210 "для службового користування" від 3 квітня 2004 року про закупівлю спеціальних автомобілів для потреб Міністерства внутрішніх справ"
Народний депутат також просить за наявності законних підстав прийняти заходи прокурорського реагування і притягнути винних осіб до відповідальності.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас