У Києві СБУ викрила службовців товариства, які завдали банку 15 млн грн збитку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві СБУ викрила службовців товариства, які завдали банку 15 млн грн збитку

Кримінал
640
Співробітники Управління СБУ в м. Києві розкрили схему незаконного привласнення грошей, яка здійснювалася через одну з банківських установ. Як повідомили в прес-центрі УСБУ в м. Києві, в 2007-2008 роках службові особи столичного товариства, яке за документами займалось торгівлею продуктами харчування і товарами широкого вжитку, діючи у змові із службовцями одного з комерційних банків Києва, оформили кредит.
Встановлено, що для отримання позики вони надали підроблені документи, внаслідок чого кредит був оформлений під заставу неіснуючого майна. До того ж сама фірма ні до отримання кредиту, ні після, фактично, не здійснювала жодної трудової діяльності. Таким чином зловмисники завдали збитку банку на загальну суму майже 15 мільйонів гривень.
Слідчий відділ Управління СБУ в м. Києві порушив кримінальну справу за фактом заволодіння службовими особами чужим майном, шляхом зловживання службовим положенням в особливо великих розмірах, тобто за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України.
Слідство триває.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас