Влада США звинуватила експертну мережу у продажі інсайдерської інформації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада США звинуватила експертну мережу у продажі інсайдерської інформації

Кримінал
277
Прокуратура Нью-Йорка висунула вже сьоме кримінальне звинувачення колишньому співробітникові експертної мережі Primary Global Research LLC у продажу інсайдерської інформації своїх клієнтів.
Як пише The Wall Street Journal, жителька штату Каліфорнія Уїніфред Цзяо отримала близько $200 тис. в обмін на надання інсайдерської інформації про кілька компаній, включаючи Nvidia Corp. і Marvell Technology Group Ltd., три хеджевих фонди. Ці відомості стали відомі 43-річній У.Цзяо під час її роботи у Primary Global Research, що представляє об'єднання експертів, котре діє переважно у режимі дистанційного спілкування (опити по електронній пошті) для цілей проведення різних досліджень на запит клієнтів.
Один із фондів, назви яких доки не розкриваються на користь слідства, заробив на операціях з паперами клієнтів Primary Global Research $820 тис.
Справа Primary Global Research вирізняється тим, що під час її розслідування прокуратура отримала перше у США визнання провини в інсайдерській торгівлі від співробітника хеджевого фонду.
В рамках багатолітнього розслідування влади США перевіряють діяльність експертних мереж, а також хеджеві фонди та інші інвесткомпанії на предмет дотримання законодавства про інсайд.
Цзяо була арештована ФБР в середу, їй пред'явлені звинувачення в злочинній змові з метою шахрайства із цінними паперами. Новий рік експерт зустріне у в'язниці - слухання про звільнення під заставу відбудеться лише 3 січня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас