На Apple до суду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Apple до суду

Кримінал
360
На корпорацію Apple подали до суду в США, повідомляє Bloomberg. У позові, направленому до федерального суду Сан-Хосе, Каліфорнія, юридичною фірмою KamberLaw від імені Джонатана Лало, говориться, що при скачуванні деяких додатків до iPhone і iPad особисті дані користувачів без їх дозволу передавалися рекламодавцям. Про конкретні вимоги позивача не повідомляється
На думку Лало, йдеться про додатки Pandora, Paper Toss, Weather Channel і Dictionary.com. При їх скачуванні з мережі рекламодавці отримували доступ до даних про те, які додатки юзер встановлює на пристрої, як часто він їх запускає і як довго використовує. Деякі інші додатки також передають таку інформацію, як місцезнаходження користувача, його вік, стать, дохід, сексуальна орієнтація і політичні погляди.
В Apple доки не прокоментували інформацію про можливий судовий розгляд.
У позові Лало також наголошується, що iPhone і iPad оснащуються так званим унікальним кодом ідентифікації (Unique Device Identifier, UDID), який сам користувач заблокувати не може.
Однак в Apple раніше заявляли, що додаткам, які використовуються для пристроїв корпорації, заборонено передавати будь-які призначені для користувача дані третім особам без дозволу самого клієнта.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас