Держкомстат: Хто в Україні заробляє найбільше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держкомстат: Хто в Україні заробляє найбільше

Казна та Політика
1053
Державний комітет статистики України оприлюднив показники середньої заробітної плати по видах економічної діяльності протягом 2010 року. Про це повідомили у прес-службі Комітету.
До першої п'ятірки серед галузей із найбільшою зарплатою увійшли: авіаційний транспорт (7173 грн.), фінансова діяльність (4781 грн.), дослідження і розробкя операцій з нерухомим майном (3164 грн.), діяльність водного транспорту (3140 грн.) і державне управління (2902 грн.).
Найменший дохід приносить рибальство (1308 грн.), діяльність готелів і ресторанів (1500 грн.), сільське господарство, полювання і пов'язані з ними послуги (1548 грн.).
Нагадаємо, недавно "регіонал" Михайло Чечетов розповів, чому у чиновників високі зарплати.
"Тут ми, коли починаємо спекулювати, починаємо грати на найнижчому. Найзгубніше для країни - дешева влада", - зазначив він.
"Чим нижче заробітна плата у чиновника, тим більший елемент лобізму. Кого б ми не обрали, буде лише клуб лобіста. Треба піднімати заробітні плати. Ми можемо зробити дві тисячі гривень у депутатів, але це будуть просто збори лобістів", - додав регіонал.
Крім того, "регіонал" Михайло Чечетов зазначив, що повністю відновити кадри в Україні досить важко.
"Якщо будуть нові кадри, рік буде цей механізм відпрацьовуватися. Але ми все ж хочемо на 50% відновити апарат Кабміну і на 30% - всіх чиновників", - зазначив він.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас