Вчені виявили в мозку людей політичні структури — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені виявили в мозку людей політичні структури

60
Політичні погляди людини можна визначити, оцінивши розмір її мигдалеподібного тіла - структури мозку, розташованої усередині скроневої долі. До такого висновку дійшли вчені з університетського коледжу Лондона.
Науковці сканували мозок двох членів британського парламенту, що належать до правого і лівого крила, а також мозок декількох студентів, яких опитували, які погляди вони розділяють. Виявилось, що люди, що дотримуються правого або лівого світогляду, мають чіткі відмінності із товщини певної частини мигдалеподібного тіла.
Люди-консерватори володіють збільшеними мигдалеподібними тілами в обох півкулях, порівняно із прибічниками лібералізму. Проте у консерваторів менше розмір передньої частини поясної звивини кори головного мозку. Мигдалеподібні тіла дуже важливі для формування емоцій, причому, чим вони більші, тим агресивніше звичайна поведінка людини. Передня частина поясної звивини бере участь у формуванні любовних переживань і сексуального збудження.
На даний момент невідомо, чи є характерні відмінності у структурі мозку консерваторів і лібералів природженими або ж отримуються протягом життя.
У 2009 році інший колектив вчених досліджував природу ще одного соціального явища - так званого вічного кохання. Виявилось, що для пар, що зберегли почуття один до одного протягом 20 і більше років, характерний певний тип хімічних реакцій.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас