Папа Римський підготував рескрипт проти відмивання грошей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Папа Римський підготував рескрипт проти відмивання грошей

Казна та Політика
197
Папа Римський Бенедикт XVI підготував рескрипт, спрямований на боротьбу з корупцією та відмиванням грошей у Ватикані. Як повідомляє Agence France-Presse.
Рескрипт присвячений "запобіганню незаконних фінансових операцій", а також "боротьбі з відмиванням грошей і фінансовим тероризмом". У ньому буде закріплено створення у Ватикані спеціального органу з нагляду за фінансовою діяльністю.
В майбутньому цей крок дозволить Ватикану стати частиною так званого "білого списку" держав, де діє жорстке законодавство, спрямоване на запобігання відмивання грошей та фінансових махінацій.
21 вересня 2010 поліція Італії заарештувала банківські рахунки Ватикану на загальну суму в 23 мільйони євро. Увагу влади привернули підозрілі грошові перекази у великі банки: у німецький JPMorgan Frankfurt та італійські Banca del Fucino, UniCredit та Intesa SanPaolo. Відносно двох високопоставлених банкірів було розпочато розслідування.
Функції банку у Ватикані виконує Інститут релігійних справ (Instituto per le Opere di Religione, IOR), заснований в 1942 році. Розслідування щодо банкірів IOR у Ватикані назвали "непорозумінням". В жовтні папський престол звертався до італійської влади з проханням про разморозке коштів, проте отримав відмову.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас