Ринок нерухомості США "підклав свиню" економіці країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок нерухомості США "підклав свиню" економіці країни

Нерухомість
585
Економіка США не покаже швидких темпів відновлення наступного року. Аналітики дають такі песимістичні прогнози через негативну ситуацію на ринку нерухомості, яка складатиметься у першій половині року, що настає.
За оцінками аналітиків фінансової компанії Merrill Lynch (підрозділ Банку Америки із 2008 року), ВВП Сполучених Штатів зросте не більше ніж на 2% у найближчі шість місяців. До кінця 2011 року ця цифра може досягти 2,5%. У глобальній перспективі американська економіка залишається уразливою для нових фінансових потрясінь, повідомляє Propertywire. Аналітики чекають, що зростання ВВП в межах 3% почнеться у 2012 році, але до дійсного відновлення економіки ще далеко.
На теперішній момент, за даними Merrill Lynch, обсяги продажів нових будинків вже знизилися на 80% відносно пікових показників, а вторинного житла - на 40%. Продажі почнуть зростати на раніше середини року, що настає. Основна причина такого спаду - посилення вимог до іпотечних позичальників.
За даними Merrill Lynch, американська нерухомість в перші шість місяців 2011 року подешевшає ще на 5%. Цьому сприятимуть безробіття і залишковий ефект від великої кількості вилученого за борги житла. За словами економіста Merrill Lynch Мішель Меєр, американському ринку нерухомості можуть знадобитись десятиліття, аби повернутись до нормальних темпів розвитку.
У 2011 році ціни на житло знижуватимуться також через появу нових об'єктів, за які їх власники не зможуть розплатитися. Потенційну небезпеку для ринку наступного року представляють більше двох мільйонів іпотечних кредитів і близько чотирьох мільйонів непроданих будинків на ринку. Знизити ці нерадісні показники може поява нових робочих місць. Якщо домовласників забезпечать роботою, у них з'явиться можливістю все-таки виплатити борги за свою власність.
Не упевнені в американському ринку нерухомості і будівельники. Індекс довіри, який вираховує Національна Асоціація будівельників житла (NAHB), в грудні був низьким. Якщо зазвичай індекс коливається залежно від сезонних чинників, то зараз на нього негативно впливає безробіття і велика кількість вилученого за борги житла. Найоптимістичніше, за даними NAHB, дивляться в майбутнє будівельники північно-східних і південних штатів країни.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас