Moody’s: Зменшення дефіциту бюджету не врятує Європу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody’s: Зменшення дефіциту бюджету не врятує Європу

Казна та Політика
463
Аналітики агентства Moody's попереджають, що навіть програми зі зменшення дефіциту бюджету не врятують Європу, повідомляє "Фокус".
Аналітики рейтингового агентства Moody's опублікували попередження про те, що з програмами зі зменшення дефіциту бюджету і скорочення державних витрат деякі "периферійні" економіки єврозони залишаться дефолтними і вимагають перебудови.
"Важко не зазначити, що боргова криза не скінчиться", - заявили аналітики Moody's.
Крім того, в агентстві не розділяють думку, що Європа є слабкою ланкою у глобальній економіці. На думку експертів, економіки Азії і США наступного року також погіршуватимуться.
Нагадаємо, 17 грудня Moody's знизило рейтинг держоблігацій Ірландії в іноземній та національній валютах на п'ять рівнів з "Аа2" до "Ваа1", прогноз - "негативний".
Крім того, агентство поставило на перегляд суверенний рейтинг Іспанії "Аа1". Аналітики сумніваються, що уряд країни здатний поліпшити фінансову ситуацію і протистояти фінансовим стресам.
"Попередження Moody's відносно Португалії підриває сьогоднішній оптимізм щодо євро", - зазначив тоді експерт з Rabobank Джейн Фолі.
Не так давно Moody's передрікало економіці Греції "повільну смерть". Очікується, що рейтинг країни буде знижений до "сміттєвого рівня".
Країна знаходиться на порозі дефолту, зіткнувшись із рекордним обсягом держборгу, який перевищує 294 млрд. євро і дефіцитом бюджету в 12,7% ВВП.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас