На Бомбейській фондовій біржі з'явився фондовий індекс для мусульман — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Бомбейській фондовій біржі з'явився фондовий індекс для мусульман

Фондовий ринок
299
На Бомбейській фондовій біржі з'явився новий фондовий індекс, що складається з акцій, що відповідають нормам шаріату. Він був створений ісламською фінансовою компанією з Мумбаї - Taqwa Advisory and Shariah Investment Solutions (TASIS) - і отримав назву BSE TASIS Sharia 50, передає радіостанція "Голос Америки".
"Новий індекс створює ринок для індійських мусульман. Ми даємо нашим одновірцям можливість інвестувати кошти, не порушуючи етичних і релігійних вимог. Багато інвесторів-мусульмани, які одержували прибуток від торгівлі цінними паперами, раніше такою можливістю не володіли", - зазначив Глава TASIS Шарик Нісар.
Перевірка цінних паперів на відповідність шаріату буде проводитися кожен місяць. Таких компаній на Бомбейській фондовій біржі чимало. В Індії проживає більше 150 мільйонів мусульман, що становлять приблизно 13% населення. Новий фондовий індекс повинен залучити також інвесторів з Близького Сходу та інших країн, які бажають отримати прибуток від стрімкого зростання індійської економіки.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас