В Запоріжжі підірвали пам'ятник Сталіну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Запоріжжі підірвали пам'ятник Сталіну

Валюта
1093
У Запоріжжі в ніч на 1 січня був підірваний пам'ятник Сталіну. Глава запорізької обласної організації компартії Олексій Бабурін оцінює загальну суму збитку в результаті підриву пам'ятника в сумі 270 тис. грн. Про це він заявив сьогодні на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.
За його словами, в результаті підриву невідомими пам'ятника Сталіну будівля партії отримало пошкодження. Зокрема, вибиті майже всі склопакети.
За повідомленням МВС вибух стався вчора, 31 грудня 2010 р. в 22:45. За фактом вибуху порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення майна). Автори вибуху в розшуку.
Бабурін вважає подію актом тероризму. На його думку ст. 194 носить "більш побутовий характер".
За словами Бабуріна, вчора від групи молодих людей, що проходили повз будівлю обкому, відокремилася людина, яка прикріпила до пам'ятника господарську сумку. "У нас була домовленість з Держслужбою охорони (ДСО), що їх машина стоїть за рогом і щоб протягом 2 хвилин після сигналу з нашого боку, вони відразу ж під'їжджали до нас. Коли машина ДСО під'їхала до обкому, охоронець вийшов з будинку до машини. У цей момент і пролунав вибух. Його кинуло на землю, і він отримав легку контузію. У результаті вибуху було знищено пам'ятник Сталіну", - заявив Бабурін.
Бабурін пов'язує підрив пам'ятника з подією 28 грудня минулого року, коли цьому ж пам'ятнику Сталіна невідомі відрізали частину скульптури, а саме голову.
Як повідомляє прес-служба партії "Свобода" у Запоріжжі у справі про підрив пам'ятника Сталіну затримані двоє підозрюваних. Сьогодні, 1 січня, близько 01:00 у квартиру до заступника голови Запорізької "Свободи" з молодіжних питань Юрія Гудименка зайшли представники міліції. Гудименка заарештували та доставили в Жовтневий райвідділок міліції. Близько 09:00 представники МВС заарештували також голову Запорізької "Свободи" Віталія Подлобнікова. Заарештованим інкримінують ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України за знищення пам'ятника Сталіну у Запоріжжі шляхом вибуху.
До затриманих не допускають адвокатів.
Відзначимо також, 1 січня 2011 р. у Запоріжжі о 14:00 мав відбутися автопробіг центральними вулицями міста з нагоди 102-ї річниці дня народження Степана Бандери. О 16:00 прихильники запорізької свободи планували провести смолоскипний марш вулицями міста, який заборонив суд.
У той же час, у Києві націоналісти о 18:00 мають намір провести смолоскипний марш на честь дня народження Бандери від пам'ятника Тарасу Шевченку.
Нагадаємо, 28 грудня цей же пам'ятник, що перебуває на території Запорізького обласного комітету Комуністичної партії України був обезголовлений. Відповідальність за скоєне взяла на себе всеукраїнська організація "Тризуб" ім. Степана Бандери.
Крім того, на сайті українських націоналістів було опубліковано любительське відео, зняте під час нападу кількох невідомих осіб на запорізький пам'ятник Сталіну. Комуністи ж факт обезголовлювання заперечували.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас