Янукович підписав закон "Про внесення змін до Бюджетного кодексу і деякі інші законодавчі акти" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович підписав закон "Про внесення змін до Бюджетного кодексу і деякі інші законодавчі акти"

Казна та Політика
499
Президент України Віктор Янукович підписав закон "Про внесення змін до Бюджетного кодексу і деякі інші законодавчі акти", прийнятий у пакеті із законом про держбюджет-2011, повідомляється на сайті глави держави.
Прийняття цього закону в пакеті з держбюджетом є традицією останніми роками після того, як Конституційний суд заборонив вносити законом про держбюджет зміни до інших законів. Традиційно документ містить правки, спрямовані на збільшення доходів бюджету і скорочення його витрат. Зокрема, за пропозицією уряду до загального фонду держбюджету перераховуватиметься 50% податку на доходи фізосіб, сплачених на території Києва, хоча під час прийняття Податкового кодексу проти цієї норми різко виступив президент і з підсумкового документа вона була виключена.
Проголосовано поправки до Кодексу про надра і закони "Про нафту і газ" і "Про державну геологічну службу України" направлені на встановлення максимальної вартості продажу нафти на біржових аукціонах і впровадження прозорої процедури продажу спеціальних дозволів на користування надрами на аукціонах, хоча зберігається можливість їх розподілу поза аукціонами за рішенням Кабміну.
Депутати також погодилися з пропозицією уряду надати йому право самостійно визначати порядок проведення аукціонів по видачі дозволів, відмовившись від порядку, визначеного в законі "Про нафту і газ".
Прийнятими поправками до закону "Про оренду державного і комунального майна" дозволена оренда і суборенда невживаного держмайна на конкурсах із врахуванням встановлюваних Кабміном індикативних ставок орендної плати. У частині продажу об'єктів незавершеного будівництва уряд ініціює проведення такого продажу на відкритих аукціонах лише разом із земельними ділянками, на яких розташований цей об'єкт.
Рада за пропозицією уряду також знов зобов'язала підприємства із держчасткою вище 50% виплачувати дивіденди в розмірі не менше 30% чистого прибутку.
Крім того, повноваження із твердження кошторису Нацбанку передані від ради НБУ його правлінню, а Кабмін також отримав право затверджувати бюджет Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування тимчасової втрати працездатності, якщо сам Фонд до 1 вересня не зможе затвердити його наступного року на реальній бездефіцитній основі. Проти цього заперечували профспілки, наполягаючи на незалежності Фонду, проте депутати не врахували цих заперечень.
До остаточного тексту закону увійшло також безліч правок до інших законів, пов'язаних із прийняттям Податкового кодексу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас