МЗС УКраїни - за зміцнення довіри на Чорному морі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЗС УКраїни - за зміцнення довіри на Чорному морі

86
В Україні вітають початок імплементації Документа про заходи зміцнення довіри і безпеки у військово-морській галузі на Чорному морі.
Початок імплементації положень Документа про заходи зміцнення довіри і безпеки у військово-морській галузі на Чорному морі, що вступило в силу з 1 січня, відкриває принципово нову сторінку в розбудові заходів довіри і безпеки в Європі. Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ України, текст якого має "Оглядач".
У заяві підкреслюється, що ініціатива вироблення багатосторонньої домовленості політичного характеру, спрямованої на зміцнення довіри та безпеки у військово-морській галузі між причорноморськими державами була внесена Україною ще у 1993 році.
Документ був прийнятий 25 квітня минулого року в Києві шістьма причорноморськими державами - Росією, Болгарією, Грузією, Румунією, Туреччиною й Україною.
Серед основних напрямків взаємодії шести причорноморських держав, визначених Документом, - співробітництво і контакти у військово-морській галузі, що серед іншого передбачає встановлення прямих каналів зв'язку між військово-морськими установами причорноморських держав, обмін інформацією з різноманітних питань функціонування ВМС, проведення освітніх заходів для військово-морських офіцерів, співробітництво у попередженні екологічних загроз, у боротьбі з тероризмом, включаючи надання допомоги в боротьбі з організованою злочинністю, незаконним обігом наркотиків, зброї, а також розвиток співробітництва у сфері пошуково-рятувальних і інших заходів.
За матеріалами:
Воля.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас