Фондовий ринок. Підсумки дня: рішення Банку Китаю виштохнуло індекси у "червону зону" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок. Підсумки дня: рішення Банку Китаю виштохнуло індекси у "червону зону"

Казна та Політика
167
Торги на російських фондових біржах у понеділок завершились у мінусі. За підсумками сесії індекс ММВБ опустився на 0,73% до 1 663,55 пунктів, індекс РТС - на 0,29% до 1 764,39. Котирування акцій "Газпрому" на ММВБ знизились на 0,22%, ВТБ - на 0,88%, "ЛУКОЙЛа" - на 0,93%, "Роснефти" - на 0,44%, "Ростелекома" - на 0,18%, Сбербанка - на 1,04%, "РусГидро" - на 0,85%.
Російський фондовий ринок почав останній передноворічний тиждень зі зниження індексів. За словами аналітика компанії "Інвесткафе" Антона Сафонова, причиною стало рішення Банку Китаю про зниження базових відсоткових ставок, оголошене у минулі вихідні.
"Таких дій від фінансового регулятора у поточному році не чекали, розраховуючи, що підвищення ставки буде відкладено на деякий час, - додає заступник начальника відділу довірчого управління Абсолют Банку Іван Фоменко. - Але очікування не виправдалися. Як результат - на азійських торговельних майданчиках спостерігалася різноспрямована динаміка, а російські біржі відкрилися зниженням фондових індикаторів". Він зазначає, що підтримку російським цінним паперам сьогодні надавали високі ціни на нафту, проте це не врятувало ринок від зниження котирувань.
"Важливої макроекономічної статистики, як по Європі, так і по США, сьогодні опубліковано не було, а кілька європейських бірж, як і раніше, закриті у зв'язку з різдвяними вихідними, - продовжує аналітик компанії "Атон" Олена Кожухова. - Основні американські фондові індекси під впливом помірно негативних зовнішніх новин почали перші після затяжних вихідних торги зниженням. Вартість нафти після завершення торгів у Росії слабшала, а вартість більшості металів зміцнювалась".
Вона підкреслює, що настрої останнього цього року торговельного тижня окрім фундаментальних чинників визначаються також фіксацією отриманого на даний момент прибутку.
Начальник аналітичного відділу ДІК "Церіх Кепітал Менеджмент" Микола Подльовських резюмує, що підсумком дня стало зниження котирувань по всьому спектру російських паперів більш ніж на 1,5%. "Десь було трохи більше, десь трохи менше, - уточнює він. - Позитивні результати показали акції РБК і "Інтер РАО". Але окрім зростання цін паперів "Інтер РАО" енергетичному сектору сьогодні нічим було похвалитися. Серед новин дня можна відзначити повідомлення про аварії на лініях електропередач, які залишили без світла тисячі людей у Московській області". За словами Подльовських, сектор електроенергетики сьогодні закінчив торговельний день трохи слабкіше за ринок.
Кожухова нагадує, що завтра у США о 18:00 мск буде опублікований індекс споживчої упевненості країни за грудень, який, за середніми оцінками, може зрости з 54,1 до 56,5 пунктів. Виходу іншої важливої статистики як по США, так і по Європі не очікується.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас