Суд відмовив генпрокуратурі в арешті Корнійчука — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд відмовив генпрокуратурі в арешті Корнійчука

Казна та Політика
501
Печерський районний суд Києва відмовив Генпрокуратурі України в обранні міри запобіжного заходу у вигляді арешту до двох місяців для колишнього першого заступника міністра юстиції України Євгена Корнійчука, подовживши йому термін затримання з трьох до 10 діб.
Про це УНІАН повідомили у генпрокуратурі, зауваживши, що "це право суду" виносити такі рішення.
Як повідомляв УНІАН, Генеральна прокуратура України 22 грудня порушила кримінальну справу щодо колишнього першого заступника міністра юстиції України Корнійчука. У прес-службі ГПУ повідомили, що справу порушено за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки), і що за підозрою у вчиненні вказаного злочину Корнійчука затримано у порядку, передбаченому ст. 115 КПК України.
8 червня ц.р. Арбітражний інститут Стокгольмської торгової палати зобов`язав НАК "Нафтогаз України" повернути компанії RosUkrEnergo (Швейцарія) 11 млрд. куб. м газу і надати додатковий обсяг газу у розмірі 1,1 млрд. куб. м як неустойку за порушення умов контракту. Крім того, суд зобов`язав "Нафтогаз" заплатити RosUkrEnergo 197 млн. дол. за порушення контракту.
На початку червня СБУ порушила справу за фактом завдання шкоди державі Україна у зв`язку з рішенням Стокгольмського арбітражу.
У цій справі звинувачення були пред`явлені колишньому першому заступнику голови НАК "Нафтогаз України" Ігорю Діденку, екс-керівнику Державної митної служби Анатолію Макаренку і колишньому заступнику начальника Енергетичної регіональної митниці Тарасу Шепітьку.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас