Світові ціни на нафту навряд чи сильно перевищать 100 дол. за барель, прогнозує міністр нафти Кувейту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світові ціни на нафту навряд чи сильно перевищать 100 дол. за барель, прогнозує міністр нафти Кувейту

Енергетика
157
Світові ціни на нафту в 2011 році навряд чи сильно перевищать бар'єр в $100 за барель, вважає міністр нафти Кувейту шейх Ахмед аль-Абдалла ас-Сабах.
В інтерв'ю кувейтському агентству KUNA напередодні засідання міністрів нафтової промисловості арабських країн-членів Організації арабських країн-експортерів нафти (ОАПЕК) в Каїрі він заявив: "Світові ціни у 2011 році не сильно перевищать позначку 100 доларів за барель".
За його словами, ціновий діапазон 2010 року від 70 до 80 доларів за барель, який розширився до 90 доларів до кінця року, задовольняв як виробників, так і споживачів" . "Не було (протягом року) ні неприйнятного зростання цін, ні їх неприйнятного падіння", - підкреслив міністр.
Шейх Ахмед аль-Абдалла ас-Сабах заявив, що у випадку, якщо західні держави будуть готові почати дискусію з державами-виробниками нафти з приводу цін, то ті, у свою чергу, будуть готові обговорювати ціни на товари, які виробляє та експортує Захід.
Торкаючись порядку денного засідання міністрів, що відкривається в суботу в Каїрі, кувейтський представник повідомив, що до нього внесені питання, пов'язані з бюджетом ОАПЕК, зовнішньоекономічною діяльністю, що ведеться науково-дослідницькою діяльністю.
Одним з питань буде також обрання генерального секретаря ОАПЕК, пост якого в даний час займає представник Кувейту. Шейх Ахмед аль-Абдалла ас-Сабах висловив надію, що він буде переобраний на новий термін з лютого 2011 року, відзначивши при цьому, що держави-члени організації, схоже, підтримають це рішення.
До організації ОАПЕК входять 11 арабських держав Північної Африки і Близького Сходу, 7 з яких є членами ОПЕК.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас