КРУ виявило порушення у Київському зоопарку на 328 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КРУ виявило порушення у Київському зоопарку на 328 млн грн

Казна та Політика
419
Контрольно-ревізійне управління у Києві виявило порушення в Київському зоопарку на загальну суму 328,2 млн гривень в період з червня 2009 по вересень 2010 року. Про це говориться у повідомленні КРУ.
Основна сума порушень - 325,5 млн гривень - є наслідком неналежної організації і проведення індексації вартості активів, а також дооцінки необоротних активів, які використовувались зоопарком, що спричинило заниження вартості земельної ділянки на вказану суму.
Під час щорічної інвентаризації у 2009 році комісією зоопарку не проводилась інвентаризація тварин, проте в процесі контрольного заходу інвентаризація була проведена за участю ревізорів, при цьому вони недорахувались 131 тварини на 2,25 тис. гривень і знайшли "зайвих" 99 тварин на 16,9 тис. гривень.
Також були виявлені порушення при передачі зоопарком тварин іншим установам.
При списанні продуктів харчування були виявлені порушення на близько 32 тис. гривень.
Значних збитків завдано зоопарку і через відсутність належного обліку реалізації квитків.
Крім того, в зоопарку виявлені порушення при оплаті комунальних послуг.
Серед виявлених порушень фінансової дисципліни встановлені факти зайвого або безпідставного витрачання коштів на оплату праці і відрахування до державних цільових фондів.
Також були виявлені порушення при веденні бухгалтерського обліку.
За ревізійний період зоопарк безпідставно отримав доходи від рекреаційної діяльності на суму 587,93 тис. гривень.
За результатами ревізії складено 7 протоколів про адміністративне правопорушення за статтею 164-2 і 1 протокол про адміністративне правопорушення за статтею 164-12 Кодексу про адміністративні правопорушення.
Матеріали ревізії направлені до Управління Служби безпеки України в Києві, копія акту ревізії направлена до Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю Головного управління МВС у Києві.
Як повідомлялося, у вересні Прокуратура Києва не виявила порушень законодавства при утриманні тварин у Київському зоопарку.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас