Томенко просить нардепів не починати пенсійну реформу без обговорення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Томенко просить нардепів не починати пенсійну реформу без обговорення

Казна та Політика
416
Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко вважає, що розгляд парламентом законопроекту №7455 "Про заходи із законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи", внесеного Кабінетом міністрів, має відбутися лише після проведення парламентських слухань на цю тему. Про це говориться у повідомленні його прес-служби.
Віце-спікер вважає, що цей законопроект створить конфліктну ситуацію і напруження у суспільстві, як при розгляді Податкового кодексу.
При цьому він підкреслив, що Рада призначила парламентські слухання на тему "Стан проведення пенсійної реформи і шляхи її удосконалення" на 16 лютого 2011 року, тоді як, згідно із законопроектом, уряд пропонує почати підвищення пенсійного віку для жінок вже з 1 лютого 2011 року.
Томенко також припускає, що у разі ухвалення цього законопроекту Радою президент його ветує.
Нагадаємо, раніше голова Верховної Ради Володимир Литвин спрогнозував, що парламент розгляне цей законопроект на наступній 8 сесії, яка повинна ропочатись у лютому.
13 грудня у Раді був зареєстрований законопроект №7455 "Про заходи із законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи".
Цим законопроектом уряд серед іншого запропонував Раді підвищити пенсійний вік для жінок із 55 до 60 років, щорічно збільшуючи його на 6 місяців, починаючи з 1 лютого 2011.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас