ФРС продовжила угоди про свопи із ЦБ єврозони, Японії, Великобританії та Швейцарії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС продовжила угоди про свопи із ЦБ єврозони, Японії, Великобританії та Швейцарії

Казна та Політика
155
Федеральна резервна система (ФРС) США, а також Європейський Центробанк, Банк Англії, Банк Японії і швейцарський центробанк продовжили термін дії угоди про свопи, які допоможуть ФРС надавати ліквідність в євро, японських єнах, британських фунтах стерлінгів і швейцарських франках, повідомило агентство Bloomberg.
Строк дії поточних угод закінчується ц січні. Продовження означає, що ФРС матиме доступ до ліквідності в іноземній валюті аж до 1 серпня 2011 року.
Як наголошується у повідомленні ФРС, продовження терміну дії свопових ліній - "це відповідь на труднощі із короткостроковим фондуванням на європейських ринках. Вони створені для поліпшення умов надання ліквідності на світових ринках і мінімізації ризиків поширення відповідних труднощів на ринок США, поліпшення досягаються шляхом надання іноземним центральним банкам можливості забезпечити доларове фондування фінансовим інститутам в їх юрисдикції".
ФРС вперше уклала угоди про свопи із найбільшими світовими ЦБ у розпал кризи. До кінця грудня 2008 року обсяг свопів ФРС складав $545 млрд, або близько чверті обсягу всіх ресурсів, кинутих на боротьбу із кризою.
У результаті, пише газета The Wall Street Journal, кожен четвертий долар, надрукований для того, щоб врятувати економіку США від краху, пішов не власне американським банкам, таким як Bear Stearns або Bank of America, а через посередництво іноземних ЦБ зарубіжним фінансовим інститутам, наприклад, французькому BNP Paribas або німецькому Commerzbank.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас