Moody's покращило прогноз рейтингу банку "Кредит Дніпро" до позитивного — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's покращило прогноз рейтингу банку "Кредит Дніпро" до позитивного

Казна та Політика
274
Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service змінило із "негативного" на "позитивний" прогноз довгострокового рейтингу зобов'язань у національній валюті "B3" банку "Кредит Дніпро" (Дніпропетровськ).
Як говориться у повідомленні агентства у вівторок, прогноз рейтингів фінансової стійкості банку "E+" і довгострокового рейтингу зобов'язань в іноземній валюті "B3" покращено з "негативного" до "стабільного".
Крім того, Moody's підвищило рейтинг "Кредит Дніпро" за національною шкалою з "Baa3.ua" до "Baa1.ua" і підтвердило його короткострокові рейтинги зобов'язань у національній та іноземній валютах "Not-Prime".
Як зазначає агентство, зміна прогнозу обумовлена тим, що банк успішно витримує негативний вплив глобальної кризи.
Крім того, рейтингові зміни відображають стабілізацію фінансових показників кредитно-фінансової установи й очікування агентством поступового поліпшення якості його активів і рентабельності.
За оцінками Moody's, капіталізація і ліквідність банку залишатимуться задовільними в середньостроковій перспективі.
"В результаті регіональної експансії банку в 2010 році, його кредитний портфель збільшився на 13% - до 3,4 млрд грн. ($428 млн) за станом на третій квартал 2010 року. При цьому Moody's вважає, що банк може поліпшити свою географічну диверсифікацію і розширити банківську мережу", - наводиться у повідомленні думка аналітика агентства Льва Дорфа.
Moody's також відзначає адекватний рівень ліквідності банку, підтриманий високим рівнем ліквідних активів і зростанням рівня депозитів.
Як повідомляє агентство, за даними банку, його клієнтські рахунки за дев'ять місяців 2010 року зросли на 14% і склали 65% від загального обсягу зобов'язань за станом на третій квартал 2010 року.
За оцінками агентства, капіталізація банку також знаходилась на адекватному рівні, в основному достатньому для поглинання очікуваних середньострокових збитків із кредитів.
Перегляд агентством довгострокового рейтингу депозитів у національній валюті "В3" залежатиме від здатності банку надалі консолідувати ринкову частку і підтримувати задовільні фінансові показники.
Рейтинг "B3" в іноземній валюті стримується країновою стелею для цього рейтингу.
ПАТ "Банк "Кредит-Дніпро" зареєстровано в 1993 році.
Єдиним акціонером банку на 1 липня 2010 року було "Бренкрофт Ентерпрайзез Лімітед" (Кіпр, 100%), власниками бенефіціарів - відомий український бізнесмен Віктор Пінчук і члени його сім'ї.
За даними Нацбанку України, на 1 липня 2010 року за розміром загальних активів (4,573 млрд грн.) банк "Кредит-Дніпро" займав 36-е місце серед 176 українських банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас