СБ має намір виділити Україні півтора мільярди доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБ має намір виділити Україні півтора мільярди доларів

Кредит&Депозит
543
Світовий банк має намір виділити Україні 1,5 мільярди доларів на кредити експортерам, підтримку програм енергозбереження, стимулювання реформ і реабілітацію фінансового сектора.
" Світовий банк не сумнівається, що Україна в майбутньому буде активно продовжувати співпрацювати з МВФ і СБ, як і в тому, що всі раніше укладені домовленості між сторонами будуть виконані", - коментує рішення СБ старший економіст представництва Світового банку в Україні Руслан Піонтковський. Правда, озвучувати конкретні суми у Світовому банку поки остерігаються. "Я не буду поки робити конкретного прогнозу щодо сум. Але ми маємо намір реалізувати дуже великі проекти - загальна сума складе близько півтора мільярдів доларів", - повідомив директор СБ у справах України, Білорусі та Молдови Мартін Райзер.
За його словами, СБ розробляє зараз дві програми прямого бюджетного фінансування. Перша буде спрямована на підтримку політики розвитку: за допомогою цього траншу повинні бути профінансовані програма дерегуляції, пенсійна реформа, реформа в сфері державних закупівель, поліпшена система адресної соціальної допомоги. Друга програма буде спрямована на підтримку фінансового сектора.
Надання обох позик заплановано на 2011 рік, але чи справді всі гроші прийдуть протягом наступного року - у Світовому банку не впевнені. Зокрема, найбільше запитань викликають терміни фінансування реформ.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас