Куба планує досягти зростання економіки у 3,1% у 2011 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Куба планує досягти зростання економіки у 3,1% у 2011 р.

Казна та Політика
106
Уряд Куби розраховує досягти в 2011 році зростання ВВП в 3,1%, заявив лідер країни Рауль Кастро під час виступу у парламенті. За його словами, пожвавлення національної економіки дозволить розморозити сотні рахунків іноземних фірм у кубинських банках, які були заблоковані через кризу. Сума, що зберігається вже два роки на заблокованих рахівницях, досягає 1 млрд доларів.
Рауль Кастро також додав, що у 2010 році зростання економіки Куби склало 2,1%. За словами глави держави, досягти показника в 3,1% в 2011 році буде не менш складно.
Крім того, кубинський уряд обіцяє кредиторам вчасно виплачувати борги, обсяг яких складає 21 млрд доларів (майже 50% ВВП). "Уряд отримав від нас конкретні інструкції не брати нових позик без чіткої упевненості у можливості їх виплати у погоджений час", - сказав Кастро.
Глава держави також зазначив, що влада буде економити. Зокрема, країні доведеться замість меленої кави імпортувати зерна. Зараз у зв'язку із занепадом місцевої кавової промисловості Гавана купує за кордоном каву по 3 тис. доларів. Як вказав Кастро, висушені зерна коштують всього 390 доларів за тонну.
Економія торкнеться і державних витрат. "Багато кубинців плутають соціалізм із виплатами і субсидіями", - дорікнув своїм співгромадянам Кастро.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас