Митниця визначила, хто потрапить до чорного списку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Митниця визначила, хто потрапить до чорного списку

Казна та Політика
403
Державна митна служба України наказом від 17 грудня 2010 року №1485 затвердила критерії і порядок формування реєстру підприємств із ознаками ризику або сумнівності ("чорний список").
Як передає УНІАН із посиланням на Держмитслужбу, цей наказ розроблений згідно із правилами Міжнародної конвенції про спрощення і гармонізацію митних процедур від 18 травня 1973 року, і спрямований на запровадження виборчого контролю з орієнтацією на зовнішньоторговельні операції, які мають ознаки ризику або сумнівності.
Згідно із наказом, до товарів і транспортних засобів, які переміщаються через митний кордон України підприємствами, які не включені до реєстру ("білий список"), митний контроль здійснюється із застосуванням мінімально необхідного об'єму митних процедур. До товарів і транспортних засобів, які переміщуються через митний кордон підприємствами, які включені до реєстру, застосовуються форми і обсяг митного контролю, визначені, у тому числі, за результатами оцінки ризиків.
В основу формування "чорного списку" покладені критерії, які свідчать про наявність негативних фактів попередньої діяльності підприємства (одержувача, відправника, перевізника, митного брокера і так далі) при здійсненні ним зовнішньоекономічної діяльності. Наприкінці 2009 року Держмитслужба почала створювати "білий" і "зелений" списки суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності відповідно до наказів від 10 серпня 2009 р. №735 і №736. Списки формуються з метою спрощення митних процедур для добросовісних суб'єктів ЗЕД.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас