Яценюк став на захист Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк став на захист Тимошенко

Казна та Політика
2133
Арсеній Яценюк вимагає скасувати підписку про невиїзд Юлії Тимошенко і порушити кримінальну справу за фактом побиття у Верховній Раді.
Як повідомили в прес-службі "Фронту змін", Яценюк уточнив, що звернувся до Генерального прокурора з депутатським запитом щодо кримінальної справи, порушеної стосовно лідера партії "Батьківщина" Тимошенко. Депутат просить перевірити, чи законно порушено кримінальну справу, і вимагає у разі виявлення порушень вжити заходів щодо її закриття.
"Судячи з повідомлень у засобах масової інформації, є підстави припустити, що кримінальну справу проти Тимошенко порушено не з метою відновлення законності, а з метою політичних переслідувань. Саме так можна пояснити оголошення Генпрокуратури про взяття з Юлії Тимошенко підписки про невиїзд. Добре відомо, що правоохоронні органи мають всі можливості контролювати пересування будь-якої особи і в разі потреби можуть перешкодити їй виїхати за межі будь-якого міста чи країни. У цій ситуації підписка про невиїзд виглядає як політичний тиск на опозиційного політика", - сказав Яценюк.
"Тому я звернувся до Генпрокурора з проханням перевірити законність слідчих і процесуальних дій" - пояснив він.
Крім цього, лідер "Фронту змін" вимагає від Генпрокуратури негайно порушити кримінальну справу за фактом вчорашнього побиття депутатів у Верховній Раді: "Реальні злочини тепер роблять прямо в залі парламенту, перед фото- і відеокамерами. Влада навіть не робить вигляд, що закон щось для неї означає. Після подій 16 грудня такий парламент більше не має права на існування".
"Це вже не Верховна Рада, а зрозуміло яка "установа", - зазначив він.
Нагадаємо, днями Ю.Тимошенко в черговий раз побувала в Генпрокуратурі, де їй повідомили про порушення стосовно неї кримінальної справи у зв'язку з нецільовим використанням коштів Кабміном Ю.Тимошенко, які були отримані за Кіотським протоколом. "Як з'ясувалося сьогодні, в Генеральній прокуратурі терор проти опозиції триває... Щойно у слідчого я з'ясувала, що проти мене особисто порушено кримінальну справу за те, що нібито в кризу на пенсії були спрямовані екологічні гроші", - заявила опозиціонер.
Пізніше стало відомо, що лідер ВО "Батьківщина" перебуває на підписці про невиїзд.
Нагадаємо також, що вчора нардепи від БЮТ заблокували роботу парламенту, вимагаючи припинити репресії щодо опозиції. Це закінчилося бійкою в стінах Верховної Ради.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас