Українські фондові майданчики завершили торговельний тиждень різноспрямовано — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські фондові майданчики завершили торговельний тиждень різноспрямовано

Фондовий ринок
170
Українські фондові майданчики завершили торговельний тиждень різноспрямовано на тлі неоднозначності сигналів зі світових ринків: індекс акцій "Української біржі" (УБ) за підсумками торгів просів на 0,58%-до 2303,17 при обсязі тогов в 172 396 000 грн, в той же час індекс ПФТС виріс на 0,63% - до 926,99 пункту, обсяг торгів склав 977 366 000 грн.
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" аналітик інвесткомпанії "ІФГ Капітал" Олексій Сидоров, з одного боку, негативний вплив на торги надавала негативна динаміка фондових ринків Європи, однак її вплив нівелював зростання котирувань на російському ринку акцій.
Фахівець департаменту міжнародних продажів інвестгрупи "Сократ" Валерія Коцур, у свою чергу, зазначила, що частина торговців у п'ятницю фіксувала прибуток напередодні вихідних.
На УБ найбільше підвищення продемонстрували акції "Дніпроенерго" (+4,35%), концерну "Галнафтогаз" (+2,7%) і Маріупольського заводу важкого машинобудування (+2,42 %).
Акції "Укрнафти", незважаючи на істотний внутрішньоденною зростання, закрилися підвищенням на 0,38%.
У лідерах зниження на "Українській біржі" - акції компанії "Богдан Моторс" (-2,41%), "Центренерго" (-2,19%) і "Мотор Січі" (-1,14 %).
Як вважає аналітик інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванишин, негативний вплив на котирування "Центренерго" зробило повідомлення про перенесення розгляду Кабінетом міністрів України законопроекту "Про Державну програму приватизації".
У той же час експерт відзначив зростаючий оптимізм щодо акцій металургійних компаній.
"Папери меткомпаній ростуть на тлі очікуваного поліпшення цінової кон'юнктури. Крім того, додатковою підтримкою металургам виступило зниження курсу гривні на валютному ринку, що передбачає поліпшення експортних можливостей підприємств", - сказав він.
Разом з тим Іванишин додав, що оптимізм інвесторів щодо меткомпаній стримується зниженням у листопаді в порівнянні з жовтнем на 2,2% обсягів промислового виробництва.
Акції банківського сектора на УБ в відсутність важливих новин торгувалися н тлі загальної тенденції: Райффайзен Банк Аваль (-0,63%), Укрсоцбанк (-0,61 %).
На біржі ПФТС у лідерах зростання були акції "Укрнафти" (+4,97%). Значне підвищення зафіксовано також по паперах Стахановського вагонобудівного заводу (+1,84%) і Маріупольського металургійного комбінату ім. Ілліча (+1,32 %).
Аутсайдерами торгів на біржі стали акції "Центренерго" (-2,34%), Крюковського вагонобудівного заводу (-1,41%) і "Укртелекому" (-1,04 %).
На думку Іванишина, на наступному тижні очікується негативна динаміка з більшості ліквідних паперів. "Крім того, 20 грудня закінчується прийом заявок на участь в конкурсі з продажу акцій" Укртелекому ", тому, в разі оголошення потенційних учасників конкурсу, за паперами держоператора цілком імовірна чергова хвиля спекулятивних торгів", - додав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас