ЦВК вважає висновки Рахункової палати безпідставними й упередженими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦВК вважає висновки Рахункової палати безпідставними й упередженими

Казна та Політика
189
Центральна виборча комісія (ЦВК) категорично не згодна з висновками Рахункової палати про те, що ЦВК неналежним чином планував кошти державного бюджету, виділені на підготовку і проведення виборів, а також недостатньо контролював їх витрачання.
"Центральна виборча комісія категорично не погоджується з наведеними висновками, вважаючи їх безпідставними й упередженими", - йдеться в прес-релізі ЦВК, оприлюдненому в п'ятницю.
ЦВК відзначає, що в структурі витрат на вибори понад 85% становить заробітна плата членів виборчих комісій. "Протягом 2004-2010 років мінімальна зарплата в Україні збільшилася в 3,2 рази, що і зумовило зростання загальних витрат на проведення виборів президента України в 2010 році в порівнянні з 2004 роком", - сказано в прес-релізі.
Крім того, відзначили у Центрвиборчкомі, 1,1 млн грн бюджетних коштів складають лише 0,1% загального обсягу витрат на підготовку і проведення виборів президента в 2010 році, "що само по собі свідчить про належне планування коштів державного бюджету з боку ЦВК і контроль над їх використанням".
Центрвиборчком стверджує, що під час перевірки Рахунковою палатою "свідомо ігнорувалися" аргументи ЦВК щодо об'єктивної необхідності ряду витрат.
"Зокрема, Рахункова палата стверджує, що в 2009-2010 роках Комісією було витрачено 2,7 млн грн через вади в системі Державного реєстру виборців. Між тим, Рахунковій палаті були надані письмові пояснення, що зазначені закупівлі були здійснені у зв'язку з внесенням 21 серпня 2009 змін до закону "Про державний реєстр виборців" (в частині надання доступу до мережі Реєстру органам адміністрування Реєстру) і виданням постанови Кабінету міністрів України від 3 вересня 2009 року №970 (щодо збільшення чисельності працівників органів ведення Реєстру)", - підкреслили в ЦВК.
Так само, стверджують у Центвиборчкомі, були проігноровані надані звернення 22 обласних державних адміністрацій щодо потреб регіонів у додаткових виборчих урн, які зумовили додаткову закупівлю урн, і низку інших документів.
Центрвиборчком переконаний, що висновки Рахункової палати "зумовлені виключно бажанням окремих посадових осіб самоствердитися ".
ЦВК закликав Рахункову палату до професіоналізму і наполегливо попросив "не вводити суспільство в оману своєю неправдивою інформацією".
Як повідомлялося, Рахункова палата за підсумками аудиту ефективного використання коштів держбюджету ЦВК в 2009 році і в першому півріччі 2010 року зробила висновок, що ЦВК неналежним чином планує виділення з державного бюджету коштів на підготовку і проведення виборів.
Зокрема, Рахункова палата встановила, що на чергові президентські вибори в 2009-2010 рр. було витрачено близько 1,1 млрд грн, що в 2,4 рази більше, ніж на вибори у 2004 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас