ВВП Ірландії може збільшитися в 2011 р. на 0,9% - МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВВП Ірландії може збільшитися в 2011 р. на 0,9% - МВФ

Казна та Політика
143
ВВП Ірландії в 2011 році збільшиться на 0,9%, в 2012 році - на 1,9%, прогнозують експерти Міжнародного валютного фонду (МВФ).
"Навіть ці дуже помірні прогнози зростання можуть бути знижені", - цитує агентство Bloomberg повідомлення МВФ.
На думку експертів фонду, існує значний ризик розростання фінансових проблем Ірландії, які можуть зачепити Грецію, Португалію, Іспанію та інші країни єврозони.
Ці проблеми можуть зачепити й такі країни, як Великобританія, Німеччина, Франція і США, які мають істотні обсяги інвестицій в Ірландії, сказано в повідомленні МВФ.
МВФ в четвер затвердив виділення фінансової допомоги Ірландії. Одними з умов надання цих коштів країні були реорганізація її фінансового сектору та поліпшення здатності банків протистояти економічним стресам.
Ірландські банки пройдуть нові стрес-тести в першій половині 2011 року.
"Банківський сектор Ірландії, як і раніше, відчуває проблеми з фінансуванням і значною мірою залежить від ринку нерухомості", - відзначається у звіті МВФ.
На думку експертів фонду, експорт буде основним двигуном зростання ірландської економіки.
"Скорочення бюджетних витрат буде стримувати економічний підйом країни, при цьому слабка інфляція поліпшить конкурентоспроможність ірландських товарів за кордоном, однак буде гальмувати відновлення економіки країни в короткостроковій перспективі", - відзначають в МВФ.
Відношення державного боргу до обсягу ВВП Ірландії до кінця 2010 року досягне 99% і зросте до 125% в 2013 році, прогнозують економісти фонду.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас