Європейський центробанк планує збільшити свій капітал майже в 2 рази - до 10,76 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейський центробанк планує збільшити свій капітал майже в 2 рази - до 10,76 млрд євро

Казна та Політика
133
Європейський центральний банк (ЄЦБ) планує збільшити свій капітал майже в два рази - з 5,76 млрд євро до 10,76 млрд євро для подальшої боротьби з борговою кризою в єврозоні. Це перше загальне збільшення капіталу банку. Рішення набере чинності 29 грудня ц.р., повідомляє РБК з посиланням на прес-реліз банку.
Рішення було прийнято управляючою радою ЄЦБ у результаті проведеної в 2009 р. оцінки статутного капіталу. Збільшення капіталу було визнано прийнятним зважаючи на підвищену нестабільність курсів іноземних валют, відсоткових ставок і цін на золото, а також високих кредитних ризиків. У прес-релізі також вказано, що рішення було мотивоване необхідністю створити адекватну капітальну базу для фінансової системи, яка постійно зростає.
Центральні банки країн єврозони виплатять ЄЦБ 3,49 млрд євро за допомогою трьох траншів, перший з яких розміром близько 1,16 млрд євро має бути виплачений 29 грудня ц.р., інші два - в кінці 2011 р. і 2012 р.
Центральні банки країн Євросоюзу, що не входять до єврозони, внесуть від 3,75% статутного капіталу, причому раніше мінімальна сума становила 7%, відзначено в прес-релізі. Загальна сума виплат складе близько 84,2 тис. євро.
Рішення ЄЦБ було схвалено Німеччиною як оптимальний спосіб розв'язання боргової кризи периферійних країн єврозони. Канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що рішення ЄЦБ являє собою величезний крок на шляху до солідарності країн єврозони і стабільності в Європі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас