Інвестиції до Китаю можуть досягти 100 млрд дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестиції до Китаю можуть досягти 100 млрд дол

Казна та Політика
247
Китай залучив 91,7 млрд доларів у вигляді прямих іноземних інвестицій (FDI) за перших 11 місяців 2010 року, що майже на 18% більше, ніж за аналогічний період 2009 року, повідомило в середу Міністерство торгівлі.
За весь рік Китай може залучити 100 млрд доларів прямих іноземних інвестицій, сказав представник міністерства Яо Цзянь.
Обсяг залучених Китаєм коштів вперше перевищіть 100 млрд доларів. Це очевидний доказ того, що друга за розмірами у світі економіка залишається сильною, не дивлячись на занепокоєння з приводу зростаючих витрат на оплату праці.
Поряд із загальною привабливістю вкладень у швидкорослу китайську економіку, привертає увагу інвесторів і сектор послуг, зазначив Яо.
"Сектор послуг став великою рушійною силою зростання прямих зарубіжних інвестицій, що також відповідає меті уряду - реформувати структуру економіки", - сказав Яо, маючи на увазі прагнення Пекіна підвищити внутрішній вжиток і менше залежати від експорту.
Інвестиції, залучені сектором послуг, склали 44,9% від загального обсягу FDI за перших 11 місяців поточного року, тоді як за той самий період минулого року на їх частку припадало 40,9%.
"Із зростанням економіки Китаю в майбутньому зростання інвестицій у виробничий сектор буде стабільним, а зростання інвестицій в сектор послуг прискорюватиметься", - сказав Яо.
Тільки у листопаді Китай залучив 9,7 млрд доларів у вигляді FDI, що на 38% більше, ніж у листопаді 2009 року, повідомило міністерство.
Хоча Китай суворо контролює надходження коштів, багато хто побоюється, що якась кількість "гарячих" грошей вливається в країну під прикриттям законної торгівлі та інвестицій. Яо сказав, що Міністерство торгівлі працюватиме над тим, аби запобігти нелегальному перенаправленню коштів, що надійшли у вигляді FDI, на ринки активів.
"Наше міністерство прийматиме подальші заходи для перевірки достовірності іноземного капіталу, вкладеного у власність", - додав він.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас