Рада директорів МВФ планує розглянути кредит для України 22 грудня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада директорів МВФ планує розглянути кредит для України 22 грудня

Казна та Політика
265
Рада директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) внесла питання про перший перегляд кредитної програми stand by для України до порядку денного свого засідання 22 грудня цього року.
За інформацією, оприлюдненою фондом у середу, цього дня директоры також планують обговорити питання консультацій з Індією із четвертої статті і шостого перегляду програми stand by для Сербії.
МВФ наприкінці липня 2010 року вирішив відновити кредитну співпрацю з Україною за новою програмою stand by на SDR10 млрд. Київ отримав перший транш у розмірі SDR1,25 млрд і розраховує до кінця року за підсумками перегляду програми отримати другий - у розмірі SDR1 млрд (близько $1,6 млрд).
В листопаді у Києві працювала місія Фонду. За підсумками її роботи МВФ оголосив про узгодження на рівні експертів питання про перший перегляд програми співпраці з Україною. Потім уряд України 8 грудня схвалив проект меморандуму Міжнародного валютного фонду (МВФ), який доки не розголошується.
За неофіційними даними, в документі, серед іншого, підтверджується намір української влади піти на поступове підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років, а також з 15 квітня 2011 року підвищити ціни на газ для домогосподарств і комунальних компаній на 50%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас