Суд скасував вотум недовіри облради Василю Горбалю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд скасував вотум недовіри облради Василю Горбалю

Кримінал
675
Вчора Львівський окружний адміністративний суд відмінив рішення обласної ради про недовіру голові Львівської обласної державної адміністрації Василю Горбалю, прийняте 8 вересня.
На думку суддів, депутати перевищили свої повноваження, оскільки, згідно із законом "Про місцеве самоврядування", перед винесенням вотуму недовіри губернаторові вони повинні були заслухати його звіт про виконану роботу, чого зроблено не було. Таким чином, суд позбавив президента Віктора Януковича необхідності "прийняти рішення" стосовно глави облдержадміністрації і дати депутатам "обґрунтовану відповідь", як наказує ст. 118 Конституції.
Нагадаємо, претензії депутатів Львівської облради V скликання до Василя Горбаля полягали у тому, що він, на їх думку, незаконно поєднує посади народного депутата і глави облдержадміністрації. Перед голосуванням депутати пропонували пану Горбалю виступити, але він відмовився. В результаті 66 із 120 депутатів висловились за його відставку.
Опитані депутати Львівської облради VI скликання з рішенням суду не згодні. Так, лідер партії "Свобода" (41 депутат) Олег Тягнибок не виключає, що облрада повторно проголосує за недовіру губернатору. "Дивно, що прийнято таке рішення, адже пан Горбаль до цих пір поєднує дві посади і тим самим порушує закон", - зазначив Тягнибок. Голова облради Олег Панькевич переконаний, що депутати діяли правильно: "Рішення суду ми не визнаємо. Наша реакція, швидше за все, буде виражена на найближчому засіданні облради". Тим часом Василь Горбаль не бачить підстав для конфлікту із депутатами. "Суд прийняв законне рішення. Не бачу зараз причин для висловлення мені недовіри", - сказав він.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас