Банк Іспанії: Країна скоро може вийти із кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Іспанії: Країна скоро може вийти із кризи

Казна та Політика
303
Занепокоєність інвесторів економічною ситуацією в Іспанії повинна занепокоїти уряд, але незабаром країна може вийти з кризи. Про це заявив глава Банку Іспанії Мігель Анхель, передає Reuters.
Побоювання інвесторів що в країні може повторитися грецький або ірландський сценарій грунтуються на тому, що зовнішній борг країни зростає, а обсяг запозичень досяг найвищого рівня за всі часи, зазначає агентство. Крім того, неприємні новини приходять з іспанського ринку нерухомості. Продажі будинків в країні впали в жовтні на 17,7%.
Раніше міжнародне рейтингове агентство Moody’s зберегло негативний прогноз для іспанських банків. Коментуючи це, Анхель зазначив, що між ірландськими та іспанськими банками існує величезна різниця. Глава Банку Іспанії вказав на результати стрес-тестів європейських банків на початку цього року. Згідно з результатами цих тестів, банкам Іспанії був привласнений високий рейтинг, додав Анхель.
Раніше прем'єр-міністр країни Хосе Луіс Родрігес Сапатеро заявляв, що економіка Іспанії не потребує порятунку, тому уряд не збільшуватиме оподаткування і невживатиме додаткових екстрених заходів.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас