На "ласі" пенсії витрачається 10% Пенсійного фонду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На "ласі" пенсії витрачається 10% Пенсійного фонду

Казна та Політика
2561
На виплати по "спеціальних" високих пенсіях йде близько 10% всіх коштів Пенсійного фонду. Про це повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров, коментуючи наміри уряду провести пенсійну реформу.
"Хіба ми маємо право зберігати ту спотворену систему, за якої людина, відпрацювавши 40 років, має пенсію 750 гривень, а інша попрацювала декілька років на хорошій посаді і отримує пенсію в 40 тисяч? Це що - нормальна система? Ні, ця система абсолютно ненормальна і спотворена", - сказав Азаров.
За словами прем'єра, така диспропорція в пенсіях з'явилася після того, як були встановлені надмірні виплати чиновникам, прокурорам, суддям тощо.
"В результаті зросли диспропорції, і 10% Пенсійного фонду почали витрачати на виплати за цим надмірними пенсіями", - повідомив Микола Азаров, резюмувавши при цьому, що пенсійна реформа назріла, бо уряд, зокрема, має виправити ці диспропорції "заради соціальної справедливості".
Нагадаємо, за словами Азарова, проведення пенсійної реформи в Україні було задумано не для того, щоб вирішити проблему "діри" Пенсійного фонду, а для того, щоб люди отримували "справедливі" пенсії.
Раніше Кабінет міністрів на своєму засіданні минулої середи, 8 грудня, схвалив загальні принципи пенсійної реформи.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас