Прем'єр-міністр Португалії планує наприкінці 2010 року розпочати економічну реформу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр-міністр Португалії планує наприкінці 2010 року розпочати економічну реформу

132
Прем'єр-міністр Португалії Жозе Сократеш планує почати економічну реформу в країні вже наприкінці 2010р. За його словами, пропоновані заходи сприятимуть зростанню конкурентоздатності підприємств і зайнятості населення, передає РБК із посиланням на радіостанцію Europe1.
"Нам необхідно виправити проблему, пов'язану із дефіцитом бюджету, - як і кільком іншим країнам", - зазначив глава уряду Португалії. Ж.Сократеш нагадав, що перед урядом стоїть завдання скорочення дефіциту бюджету до рівня 4,6% від ВВП - межі, яка визнається нормами Євросоюзу максимально допустимою. Глава португальського уряду підкреслив, що його країна не потребує допомоги Міжнародного валютного фонду.
Португалія розраховує уникнути боргової кризи, на противагу Ірландії і Греції, за допомогою радикальних заходів зі зменшення державних витрат. У прийнятому урядом антикризовому бюджеті на майбутній рік передбачено 5-відсоткове зниження зарплат держслужбовцем, а також підвищення податків, зокрема, ПДВ - з 21% до 23%. У 2011 р. Лісабон також зменшить витрати на державну систему охорони здоров'я, на виплати з догляду за дітьми, а також на утримання центрального і місцевого керівного апарату..
Зазначимо, Ж.Сократеш є членом правлячої у країні Соціалістичної партії Португалії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас