Ринок нерухомості Лондона тримається на преміях та іноземцях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок нерухомості Лондона тримається на преміях та іноземцях

Нерухомість
338
Банкіри та інші співробітники сфери фінансових послуг британської столиці витратять близько £1 млрд зі своїх преміальних, виданих їм за підсумками 2010 року, на покупку житла у місті. Втім, експерти передбачають, що лондонське житло трохи подешевшає, не дивлячись на приплив "банкірського" капіталу.
За даними компанії Savills, в поточному році середня вартість житла столиці Великобританії піднялася на 2%. У 2011 році цей показник, ймовірно, знизиться на 1%.
На людей, які купують об'єкти нерухомості в місті зі своїх бонусів, як правило, припадає близько половини всіх покупок житла у ціновій категорії більше £1 млн. Рекордні виплати премій у 2006 і 2007 рр. (по £11,5 млрд щорічно) підвищили ціни в таких районах як Челсі, Белгравіа і Кенсингтон, до рекордних висот, повідомляє Bloomberg.
А ось у центральних районах Лондона правлять бал іноземні покупці, залучені зниженням курсу фунта стерлінгів відносно інших світових валют і падінням цін на піку фінансової кризи. За оцінками компанії Savills, 60% об'єктів елітної нерухомості в центрі Лондона купуються нерезидентами Великобританії.
За словами глави дослідницького відділу компанії Knight Frank Лайама Бейлі, конкуренція за обмежену кількість елітних об'єктів, виставлених на продаж, призвела до того, що ціни на такі будинки і квартири знизилися не більше ніж на 5% відносно пікових показників.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас