Американці загубили дані про 119 тисяч літаків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американці загубили дані про 119 тисяч літаків

332
Федеральне управління цивільної авіації США (Federal Aviation Administration, FAA) втратило дані про власників третини із 357 тисяч приватних і комерційних літаків в країні. У FAA побоюються, що вказаними даними можуть скористатися терористи і наркоторговці, повідомляє агентство Associated Press.
Як зазначає агентство, в FAA визнали, що документація на 119 тисяч літаків виявилася "сумнівною". Так, в деяких паперах відсутня або неправильно вказана адреса власника або немає відомостей про перепродаж повітряного судна. В деяких випадках чиновники навіть не мають у своєму розпорядженні інформації про те, чи використовується літак до цих пір або він був давно списаний.
З'ясувалось, зокрема, що 16 тисяч літаків було продано новим власникам, але віддзеркалення в документації це не знайшло. Крім того, як пише AP, сертифікати більш ніж 14 тисяч літаків були анулювані, але всі лайнери, швидше за все, продовжують виконувати польоти.
В FAA прийняли рішення провести повну перереєстрацію приватного і комерційного повітряного транспорту. У 2011 році всі сертифікати на літаки будуть анулювані і їх буде потрібно наново реєструвати.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас