Продавати Москві за її межами майже нічого — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продавати Москві за її межами майже нічого

Казна та Політика
767
Мер Москви Сергій Собянін заявив про можливий розпродаж майна Москви, розташованого за її межами. Як пише російська газета "Комерсант", продавати Москві за її межами майже нічого.
В реальності столиця Росії може розраховувати на продаж 20% акцій звалища під Ногінськом, недобудованого автозаводу в Латвії, щебеневого кар'єру в Карелії, 49% в колишній геофизичній компанії "Газпром" та аеропорту Иваново-Южный
Собянін також пообіцяв передати "соціальні" активи Москви в регіонах, що не мають ринкової вартості, самим регіонам.
Виходячи з інформації в базах даних "СПАРК-интерфакс", ЕГРЮЛ і Росстату, активів за межами Москви у власне московських структур небагато. Ряд широко розрекламованих активів, в які Москва інвестувала сотні мільйонів рублів, наприклад ливарне виробництво в Ярцево Смоленської області, куди переводилася частина потужностей московського заводу "Серп і Молот", Москві просто не належить.
Немосковські транспортні активи Москви представлені майже виключно АТ "Авіаційне підприємство "Золотое кольцо"", яке з 2006 року на гроші московської мерії вело реконструкцію аеропорту Иваново-Южный , а також філіями "Мосгортранса" у Московській області.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас