Екс-співробітники WikiLeaks запускають новий проект — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-співробітники WikiLeaks запускають новий проект

743
Колишні співробітники скандально відомого інтернет-порталу WikiLeaks оголосили про плани зі створення альтернативного проекту, який також публікуватиме секретні матеріали, передає Associated Press.
Повідомляється, що Openleaks - так називатиметься новий сайт - отримуватиме дані з анонімних джерел. Творець ресурсу вже піддав критиці систему роботи WikiLeaks і його главу Джуліана Ассанжа. За словами екс-колеги заарештованого у Великобританії громадянина Австралії, в WikiLeaks процес ухвалення рішень не відрізняється прозорістю. У новій структурі планується колегіальне обговорення і вирішення питань. Як очікується, у створенні нового ресурсу візьмуть участь і співробітники WikiLeaks.
Зараз Ассанж чекає суду з екстрадиції до Швеції, де він звинувачується у розтлінні і сексуальних домаганнях. Слухання у справі пройдут у Вестмінстерському магістратському суді. Захист Ассанжа вважає, що переслідування підозрюваного шведськими правоохранителями обумовлене публікацією порталом Wikileaks секретного дипломатичного листування Держдепу США, внаслідок чого надбанням громадськості стали близько 250 тис. різних документів. Раніше портал опублікував матеріали про війну в Афганістані та Іраку.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас