Пинзеник не побачив у кроках Януковича системності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пинзеник не побачив у кроках Януковича системності

363
Оптимізація системи центральних органів виконавчої влади є несистемним кроком в рамках проголошеної в Україні адміністративної реформи.
Таку думку висловив колишній міністр фінансів, голова Українського фонду підтримки реформ Віктор Пинзеник на своєму офіційному сайті, коментуючи відповідний указ Президента України Віктора Януковича і початок проведення у державі адмінреформи.
Коментуючи реорганізацію уряду, Пинзеник схвально поставився до скорочення кількості міністрів і їх заступників. На його думку, це крок у правильному напрямі.
"Менше міністрів - менше заважатимуть один одному, громадянам і бізнесу. За одну справу не буде декілька відповідальних, а точніше безвідповідальних посадових осіб", - зазначив Пинзеник.
В той же час екс-міністр підкреслив, що ключові проблеми організації влади не вирішені. Зокрема, не вирішена проблема другого уряду в самому уряді - Секретаріаті Кабінету міністрів, керівник якого не може бути міністром.
“Фундаментальний принцип управління - за кожну справу відповідає одна людина - не реалізований. І надалі всі міністерства займаються вищою освітою, близько 10 - охороною здоров'я. Кожен міністр є в той же час міністром фінансів. А окрім них, ще 450 міністрів фінансів в парламенті”, - зазначив Пинзеник.
Також, на його думку, залишається невирішеною проблема наявності в Україні “десятків міні-урядів”. Це центральні органи виконавчої влади, підлеглі Кабміну, тобто, за словами Пинзеника, нікому, тому що останній є колегіальним органом.
"Така система побудови влади - це все одно, що командир взводу не підпорядкований командирові роти", - підкреслив він.
Виконавча влада повинна будуватися за принципом жорсткої підлеглості.
Пинзеник звернув увагу, що влада забула про проблему виконання публічних (державних) функцій громадськими організаціями, які управляють державним майном і величезними бюджетними коштами, наприклад, різні академії наук, які за своїм статусом є громадськими організаціями, а не органами влади.
"Ознайомлення із прийнятими рішеннями породжує відчуття несистемності і незавершеності виконаних дій", - зазначив Пинзеник.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас