Золото може подорожчати на збільшенні інвестиційного попиту на альтернативні інвестиції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Золото може подорожчати на збільшенні інвестиційного попиту на альтернативні інвестиції

Фондовий ринок
328
Ціна золота може зрости наступного тижня, оскільки інвестори шукатимуть альтернативу валютним інвестиціям, повідомило агентство Bloomberg.
Девять із 16 (56%) трейдерів, інвесторів та аналітиків, які взяли участь в опитуванні агентства, чекають підвищення вартості дорогоцінного металу. При цьому четверо респондентів прогнозують зниження ціни на майбутньому тижні, ще троє зайняли нейтральну позицію.
На наступному тижні керівництво Федеральної резервної системи (ФРС) збереться, аби обговорити потенційну можливість розширення нової $600-мільярдної програми викупу активів. Президент США Барак Обама домовився на минулому тижні із представниками республіканської партії в Конгресі про продовження податкових пільг для багатих американців, що може збільшити розмір дефіциту держбюджету, який і без того перевищує $1,3 трлн. Ці чинники можуть негативно позначитися на курсі долара.
В той же час стурбованість відносно боргових проблем Європи продовжить тиснути на курс єдиної європейської валюти.
"Коли довіра і до євро і до долара слабшає, варіантів залишається не так багато", - зазначає аналітик SEB Філіп Петерссон.
В минулу п'ятницю більшість аналітиків чекали підвищення вартості золота на цьому тижні, і їх прогноз не виправдався. Котирування контрактів із постачанням у лютому на нью-йоркській Comex з понеділка по четвер впали на 1,5%.
Вартість золота з негайним постачанням на торгах в Лондоні вдень 10 грудня складала $1388,44 за унцію.
Тижневий прогноз вартості золота, який публікується агентством 6 років, виправдовувався у 57% випадків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас