В Україні ліквідують 8 міністерств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні ліквідують 8 міністерств

Казна та Політика
869
Чисельний склад Кабінету міністрів України передбачається скоротити в півтора рази - до 16, повідомив глава Головного управління державної служби України Тимофій Мотренко.
"Кількість членів уряду (передбачається скоротити) із 24-х до 16-ти", - сказав він журналістам після засідання Комітету із економічних реформ в Києві в четвер.
При цьому, за його словами, віце-прем'єри паралельно можуть очолити профільні міністерства. Посади прем'єра і першого віце-прем'єра залишаться незмінними.
Крім того, за його словами, загальну кількість центральних органів влади буде зменшено із 112 до 64. При цьому він не уточнив, які міністерства будуть ліквідовані.
Віце-прем'єр з економічних питань Сергій Тігіпко підтвердив інформацію про те, що в рамках оптимізації віце-прем'єри очолюватимуть міністерства.
В теперішній час в українському Кабінеті міністрів 26 членів: прем'єр, перший віце-прем'єр і три віце-прем'єри, міністр Кабінету міністрів, 20 міністрів. Із врахуванням представленої схеми, і за умови збереження посади міністра Кабінету міністрів, це означає скорочення кількості міністерств з 20 до 13.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас