Німецькі банкіри запропонували Європі "план Б" для боротьби із кризою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецькі банкіри запропонували Європі "план Б" для боротьби із кризою

Казна та Політика
751
Банкіри із Deutsche Bank розробили спеціальні заходи із боротьби з борговою кризою в Європі, які вони назвали "планом B". Як зазначає Bloomberg, основна ідея плану полягає в тому, аби Європейський ЦБ почав сприймати комерційні фінансові організації як союзників.
Так, у Deutsche Bank пропонують встановити пільги із застав для комерційних банків, якщо вони купують облігації країн, що найсильніше постраждали від боргової кризи, наприклад Іспанії, Італії, Португалії або Ірландії.
За даними німецького банку, це дозволить створити попит на високоризикові облігації. Таким чином фінансисти планують розвантажити ЄЦБ, який змушений скуповувати папери, аби забезпечити попит на них.
За словами президента ЄЦБ Жана-Клода Тріше, лише минулого тижня фінансовий регулятор Європи змушений був купити облігацій на 2 млрд євро. А з травня Європейський центробанк придбав цінних паперів на 69 млрд. Bloomberg зазначає, що Deutsche Bank зі свого боку до кінця березня 2010 року вклав в облігації Португалії, Ірландії, Італії, Греції та Іспанії більше 10 млрд євро.
Боргова криза в Європі вибухнула на початку 2010 року, коли на межі дефолту виявилася Греція. Для її порятунку ЄС і Міжнародний валютний фонд організували спеціальні стабфонд (European Financial Stability Facility, EFSF). В кінці року коштами EFSF скористалася Ірландія.
На ринку побоювалися, що складнощі із обслуговуванням боргу можуть виникнути також в Іспанії і Португалії, проте обидві країни заявили, що не мають наміру звертатися за допомогою до МВФ.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас