Німка народила дитину у томографі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німка народила дитину у томографі

935
Жителька Німеччини народила дитину, знаходячись в апараті для магнітно-резонасній томографії (МРТ).
Вперше в історії пологи в томографі прийняли фахівці берлінського клінічного центру "Charité".
За допомогою МРТ співробітники медустанови мали намір вивчити всі етапи проходження плоду родовими шляхами вагітної. Для цього акушер Крістан Бамберг, фахівець із променевої діагностики Ульф Тайхгребер, а також інженер і керівник проекту Фелікс Гюттлер за два роки створили магнітно-резонансний томограф відкритого типа, який дозволив провести дослідження безпосередньо під час пологів.
Як заявив гінеколог з "Charité" Ернст Байндер, пологи в апараті для МРТ пройшли без відхилень. На на світ з'явилась здорова дитина, стан здоров'я породіллі також не викликає побоювань у медиків.
В результаті дослідження фахівці центру отримали унікальні зображення новонародженого на всіх етапах пологів. Дослідники сподіваються, що новий апарат МРТ дозволить виявити причини неправильного входження плоду у родові шляхи жінки, яке зустрічається у 15 відсотках вагітностей.
Магнітно-резонасна томографія - метод дослідження, заснований на вимірі електромагнітного відгуку ядер атомів водню на збудження їх певною комбінацією електромагнітних хвиль в постійному магнітному полі високої напруженості. МРТ дозволяє отримувати пошарові зображення внутрішніх органів і тканин в різних площинах. При цьому пацієнт не піддається дії рентгенівського випромінювання на відміну від досліджень за допомогою комп'ютерного томографа
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас